نتایج انتخابات الکترونیک پس از امضای صورتجلسه شعب اعلام می‌شود

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ممکن است نتایج آرای الکترونیک در ستاد مرکزی انتخابات قابل مشاهده باشد اما زمانی اعلام می‌شود که صورتجلسه شعب توسط مجری و ناظر امضا شده باشد.

به گزارش مشرق، محمدتقی شاهچراغی سه‌شنبه شب ۱۸ اردیبهشت ماه در گفت‌ وگوی تلویزیونی درباره آخرین آمادگی‌ها و سازوکارهای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس افزود: در ۲۲ حوزه انتخابیه از بین ۹۰ نفری که برابر قانون رقابت می‌کنند، باید ۴۵ نماینده برای مجلس مشخص شوند.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: مرحله اول، برابر قانون در چهار حوزه انتخابیه، آخرین مرحله انتخابات الکترونیک یعنی رأی دادن که در شرایط عادی بر روی تعرفه نوشته می‌شود، به صورت الکترونیک برگزار شد. چون باید آن را در یک هشتم حوزه‌های انتخابیه دارای ۲ کرسی با بالا این کار را می‌کردیم.

وی ادامه داد: نتیجه آن کار، بازخوردی که گرفته شد، نظراتی که دادند، جمع‌بندی‌هایی که در حوزه‌های اجرا و نظارت به دست آمد، برای مرحله دوم هشت حوزه پیش‌بینی شد که در آنها انتخابات به صورت تمام الکترونیک برگزار شود و باقی حوزه‌ها به صورت الکترونیکی است و مرحله آخر تعرفه و کاغذی خواهد بود.

معاوت سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: حدود ۱۱ هزار ۵۰۰ شعبه برای مرحله دوم در سراسر کشور در نظر گرفته شده که حدود ۶۰ درصد از آن تمام الکترونیک است. حوزه‌های بزرگ مانند حوزه انتخابیه تهران، شیراز، تبریز و پنج حوزه دیگر در این مرحله الکترونیک است.

شاهچراغی با اشاره به آمادگی کامل ستاد در برگزاری انتخابات گفت: صندوق‌های الکترونیک آماده شده و همه ملاحظات ایمنی، امنیتی و فنی دیده و تحویل شهرستان‌ها شده است. مکان شعب نیز مشخص شده و با همکاری وزارت ارتباطات همه نقطه‌یابی‌ها کامل شده و عمدتا شعبی است که در مرحله قبل هم بوده است.

رئیس ستاد انتخابات کشور افزود: ثبت نام اعضای شعب انجام شده و اطلاعات واجدین شرایط در این حوزه‌ها توسط سازمان ثبت احوال بارگزاری شده و آماده برگزاری انتخابات هستیم.

وی درباره زمان اعلام نتایج با توجه به الکترونیکی برگزار شدن انتخابات در هشت حوزه انتخابیه گفت: قاعده این است که شروع کار با حضور ناظر شورای نگهبان است و پایان کار هم باید با حضور ناظر باشد. وقتی با صندوق الکترونیک در انتخابات شرکت می‌کنید، برگ رأی دیده می‌شود و داخل صندوق می‌افتد. اینها جمع می‌شود و باید تبدیل به صورتجلسه شود. آن چیزی که رأی این شعبه را تایید می‌کند، ناظر و مجری باید صحت اجرا را تایید و امضا کنند.

معاون سیاسی وزیر کشور خاطرنشان کرد: در واقع ممکن است آرا در ستاد مرکزی انتخابات قابل مشاهده باشد اما نتایج زمانی اعلام می‌شود که صورتجلسه‌ها امضا شود. در آرا دستی هم به همین شکل است.

شاهچراغی تاکید کرد: آنچه که برای ما اهمیت دارد، صحت انتخابات است. باید انتخابات در شعب تایید شود؛ از این رو بعد از تایید به دست ما می‌رسد و اعلام خواهد شد.

وی در تشریح شرایط شرکت در مرحله دوم انتخابات یادآور شد: قانون گفته که کسانی می‌توانند در انتخابات یک حوزه انتخابیه در دور دوم شرکت کنند که در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی دادند. مثلا اگر کسی در دور اول در شیراز رأی داده، نمی‌تواند در تهران رأی دهد. همچنین کسانی که در دور اول رأی ندادند. این دو گروه می‌توانند رأی دهند.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: رأی‌دهندگان الزاما با پنج سند هویتی کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت می توانند اقدام به رأی دادن کنند. بیش‌ از ۸۰ درصد مردم در دور اول با کارت ملی رأی دادند.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزدهای حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس